Közélet

2013.01.20. 10:06

Etelka néni ma is szívesen ápolja a kertet és nagyokat sétál

Szépkorú városlakót köszöntöttek ismét Törökszentmiklóson. Mészáros Imrénét 95. születésnapján virággal és ajándékkosárral keresték fel otthonában a város önkormányzatának képviselői.

A polgármester dr. Juhász Enikő átnyújtotta a Magyar Köztársaság miniszterelnökének születésnapi köszöntő oklevelét is.
Etelka néni 1918. január 14-én látta meg a napvilágot. Két fiúgyermeke született, közülük a fiatalabb Nagykátán él családjával, idősebb fia György és menye féltőn és szeretettel ápolja, gondozza Etelka nénit.

Manapság egyre kevesebb embernek adatik meg, hogy ilyen szép kort él. A sok megpróbáltatás ellenére ő megélte, pedig férje a háborúban maradt, özvegyként a szülők fogadták be tanyájukba a két kisgyerekkel. Szenttamáson az erdőgazdaságban dolgozott, majd a háztartást vezette. A 60-as években beköltöztek a városba. Etelka néni ma is jó egészségnek örvend, az idő csak a hallását károsította. Szívesen néz tévét, amikor teheti, ápolja a kertet és minden nap sétál kint a jó levegőn. Napjait két unokája és négy dédunokája aranyozza be, amikor hazalátogatnak Debrecenből és Törökbálintról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!