Közélet

2013.01.31. 11:00

Fajtalanságra kényszerítették zárkatársaikat

Hosszú idő után jogerősen lezárult egy büntetőügy, amelynek három, a szolnoki Büntetés-végrahajtási Intézetben fogvatartott férfi volt a vádlottja.

Szoljon.hu

J. Józsefet, Cs. Mihályt és M. Tibort a Szolnok Városi Bíróság még 2009 szeptemberében, első fokon, társtettesként, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, valamint folytatólagosan elkövetett kényszerítés bűntette miatt ítélte el. Az ítélet ellen fellebbező Cs. Mihállyal szemben a másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a szemérem elleni erőszak bűntette miatt az eljárást megszüntette.

A harmadfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla kedden helyben hagyta e határozatot. Eszerint a táblabíróság J. Józsefet, mint különös visszaesőt 10, Cs. Mihályt 5, M. Tibort pedig 4 év fegyházbüntetésre ítélte. A fogvatartottak 2009-ben egy zárkában voltak elhelyezve a BVI-ben. Ez idő alatt a vádlottak azért, hogy a zárkában vezető szerepüket folyamatosan megtartsák, a velük egy helyiségben tartózkodó többi zárkatársukat, D. József Imrét, J. Józsefet és M. Pált testi fenyítésben részesítették, illetve fajtalanságokra kényszerítették őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!