Közélet

2013.01.07. 12:44

Már a tavaszra készülnek a horgászok

Bár még csak a tél közepén járunk, a környék horgászai már most a tavaszra készülnek. Különösen nagy a várakozásuk, hiszen jó évet zártak tavaly.

Szoljon.hu

A horgászok legfontosabb kötelessége most a fogási naplók leadása, melyben a zsákmányról, annak mennyiségéről, súlyáról, fajtaösszetételéről adnak számot. A Vidékfejlesztési Minisztérium elrendelte, hogy mindenkitől át kell venni a fogási naplót, ami azt jelenti, hogy nyilvántartást fognak vezetni róla, s aki nem adja majd le, az fél évig nem kaphat utána jegyet. Elindul 2013-ban az úgynevezett „Szák program”, melynek kiemelt célja a horgásztársadalom megszűrése. Ennek értelmében komoly büntetés vár arra, aki megpróbálja ezeket a szabályokat kijátszani.

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által tömörített mintegy 64 egyesületnek összesen 18 114 tagja van. A lemorzsolódás sajnos állandó gond, így az egyesületek igyekeznek kedvezményekkel segíteni a horgásztársakat. A kimutatások szerint elsősorban az utánpótlást kell erősíteni, ugyanis a lemorzsolódás a gyermekeknél a legnagyobb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!