Közélet

2013.01.07. 16:36

Nagy hidegben nem ajánlott veszélyes árut szállítani

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, Nyíri Mihályné tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint célszerű a szélsőséges időjárásban átütemezni vagy korlátozni a veszélyes áruk szállítását.

Szoljon.hu

Amennyiben erre nincs mód, úgy a katasztrófavédelem fokozottan figyelmeztet a szállító járművek biztonságos üzemeltetésére és a közlekedési szabályok betartására. A főfelügyelő arról is beszámolt, hogy a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek is hasonló levelet kaptak a napokban. A hőmérsékletváltozás többletterhelést jelent a csővezetékeknek, szivattyúknak, előfordulhatnak dugulások, jégdugók, és figyelni kell a szigetelések állapotára is. Bajt okozhat a páralecsapódás, jegesedés, lefagyás.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság folyamatosan ellenőrzi a veszélyes árut szállító járműveket, havonta tíz-tizenöt alkalommal ADR (közúti) illetve RID (vasúti) ellenőrzéseket végez. Az utolsó negyedéves összesítés szerint a 3 esetben szabott ki bírságot a főfelügyelőség, ezek több százezres nagyságrendűek.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!