Közélet

2013.01.22. 07:38

Számít-e a kapcsolat álláskereséskor?

Rácz Noémi, Szolnok: – Abszolút számít a kapcsolat a mai világban. A legtöbb cégnél, ahova eddig beküldtem az önéletrajzomat, még válaszra sem méltattak.

Szoljon.hu

Rácz Noémi, Szolnok:

– Abszolút számít a kapcsolat a mai világban. A legtöbb cégnél, ahova eddig beküldtem az önéletrajzomat, még válaszra sem méltattak. Inkább azokat veszik fel, akinek protekciója van. Úgy vélem, ha nincs ismerősöd, hiába minden iskolai végzettséged, tudományod. Egy-két álláshely van, ahol nem számítanak a kapcsolatok, de az a cég meg vagy rosszul fizet, vagy nem is úgy, ahogy mondták.

Bathó Róbert, Jászberény:

– Mindenképpen számít, mindenképpen szükség van a kapcsolatokra, amikor az ember állaskeresésbe kezd. Egyrészt magához az elhelyezkedéshez is kell a kapcsolat, másrészt pedig talán az állás minősége, a későbbi munkakörülmény is függ attól, hogy milyen kapcsolatokkal rendelkezik egy adott személy.

Kovács Julianna, Karcag:

– Sajnos rokoni körben az elmúlt időszakban azt tapasztaltam, hogy ha valakinek nincs ismerőse az adott cégnél, amelynek a meghirdetett állására jelentkezik valaki, akkor esélytelen, hogy ő kapja meg, még akkor is, ha a végzettsége megvan hozzá. Az ötvenen túliakat meg egyáltalán nem szeretik felvenni.

Magyar Zoltán, Kisújszállás:

– A kiscégeknél egyre gyakoribb, hogy rokonokkal töltik be az üres állásokat. A nagyobb vállalkozásokhoz pedig azért nehéz bejutni, mert akár hat-nyolcszoros is a túljelentkezés egy-egy irodai munkára. Itt egy ismerős segítsége a cégnél a pályakezdők esetében fél siker lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!