Közélet

2013.01.09. 13:01

Szívesen válna katona-településsé Rákócziújfalu

Évről évre csökken Rákócziújfalu lakossága: pár éve még 2073-an, tavalyelőtt 2037-en, tavaly pedig már kevesebb, mint kétezren éltek a településen.

Szoljon.hu

– Legalább harminc ház áll üresen községünkben, ebből tizenegy önkormányzati tulajdonú. Új lakók azonban alig-alig költöznek hozzánk – mondja Papp János polgármester.

– Szeretnénk, ha fiatal házasok jönnének Rákócziújfaluba, akik később itt alapítanának családot. A Szolnokon dolgozó katonatiszteket például szívesen látnánk. Ezért ajánlottuk a helikopter-bázison dolgozók figyelmébe a kedvező önkormányzati lakáshoz jutást településünkön: az egyenruhásoknak kedvező árakat és részletfizetést is nyújtanánk – fűzte hozzá.

A kezdeményezés nem újkeletű: már jónéhány tiszti család él Újfaluban, többen házat építettek az újtelepi részen. Ezt a folyamatot szeretné most afféle „reklámfogásokkal” felgyorsítani a polgármester, számos szórólap hirdeti a bázison az üres ingatlanokat. Papp János elmondta, az érdeklődőknek többféle házat tud mutatni: vannak társasházak és önálló kertes ingatlanok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!