Közélet

2013.01.23. 09:15

Újabb baleset, négy ember került kórházba

Alattyán belterületén ütközött össze két személyautó, miután egy Volkswagen árcsúszott a szemközti sávba az egyik útkanyarulatban.

Szoljon.hu

Fotó:

– Alattyán belterületén közlekedési baleset történt 08.00 óra után – tájékoztatta a Szoljon.hu-t Pátsztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

–  Egy VW személygépkocsi vezetője haladt Szolnok felől Jászberény irányába, amikor egy jobbos útkanyarulatban-  eddig ismeretlen okból - áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő Citroen személygépkocsival. A baleset során négy személyt szállítottak (előre láthatólag) könnyebb sérülésekkel kórházba. Rendőrségi helyszínelés mellett zavartalanul megy a forgalom – tette hozzá.

A mai nap baleseti kronológiája:

Éjjel egy óra előtt Cibakházán csúszott le egy mentőautó az útról, a tiszaföldvári tűzoltók percek alatt kihúzták az elakadt járművet, az abban szállított beteget egy másik mentőautó átvette, senkinek nem történt baja.
 
Jászberényben reggel öt órakor egy kisteherautó csúszott árokba, a berényi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, kihúzták drótkötéllel, nem történt sérülés.
 
Kuncsorbán, a 46-os út irányába egy kisteherautó került bajba, a mezőtúriak húzták ki az árokból, fagyasztott árut szállított, nem történt anyagi kár, senki nem sérült meg.
 
Két kamion csúszott egymásba reggel negyed nyolc előtt Szolnokon a MOL körforgalomnál, a sérült járművet elvontatták az útról.
 
Szászbereknél a 32-esen útpadkára csúszott egy nyergesvontató, papír rakományt szállított, szolnoki tűzoltók húzták ki, sérülés nincs.
 
Tiszaföldvár külterületén személyautó futott az árokba, a helyi önkormányzati tűzoltók azonnal kihúzták, nem sérült meg senki.
 
Jászárokszálláson egy hókotró került egy kis bajba, belecsúszott az árokba, az árokszállási tűzoltók pillanatok alatt kivontatták, folytathatta a munkát.

A rendőrség közleményben fordult a lakossághoz:

Fagypont alá esett a hőmérséklet, ismét hull a hó, ami nehezíti az észlelhetőséget. A csúszós, jeges, nedves utakon még intenzívebb odafigyelés szükséges a balesetek elkerülése érdekében.
Kérjük a járművezetőket, hogy indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a gépkocsi gumiabroncsai és a világító berendezések tiszták legyenek. A gépkocsiból minden irányból jól ki lehessen látni, a kormány és fékberendezés hatékonyan működjön. A jármű belső páramentesítő berendezései is megfelelően biztosítsák a szellőzést.
Hosszabb utak esetén vigyenek magukkal takarót, hólapátot és meleg folyadékot is. Külföldi utazáskor érdeklődjenek arról, hogy adott országban, vagy annak egyes tájegységein hólánc nélkül engedélyezik-e a behajtást. Menet közben ne az engedélyezett sebességhatár, hanem az adott úttest vonalvezetése, annak felületének állapota (jegesedés, úthibák) a kanyarok íve, és a forgalmi viszonyok határozzák meg a haladási tempót.
A gyalogosok és  a kerékpárosok továbbra is tegyenek meg mindent a jó láthatóságuk érdekében. Lakott területen belül is - lehetőség szerint - viseljenek láthatósági mellényt, vagy színes, feltűnő ruházatot, melyek fényvisszaverő csíkokkal van ellátva. A KRESZ szabályai rájuk is vonatkoznak, tehát legyenek körültekintőek és figyelmesek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!