Közélet

2013.04.19. 07:28

A rokonok is megszólaltak a Baunok-per tárgyalásán

A vádlottak hozzátartozóinak tanúvallomásaival folytatódott szerdán a szolnoki Baunok házaspár meggyilkolásának ügyében indított büntetőper a Szolnoki Törvényszéken.

M. G.

Fotós: Getty Images/Ingram Publishing

A dr. Pongrácz Zsolt bíró vezette büntető tanács a másodrendű vádlott M. Tibor élettársát és húgát is meghallgatta. A két rokon a korábbiakhoz képest eltérő vallomásokat tett, amely ezúttal már az M. fivérek alibijét igazolná. A harmadrendű vádlott H. Szabolcs testvére és felesége azonban éltek a mentességi jogukkal, és nem tettek vallomást az ügyben.
Mint ismeretes, a vádat képviselő ügyész, Balázsné dr. Busku Terézia a két fivért, M. Bélát és bátyját, M. Tibort jelölte meg a kettős emberölés tevékeny résztvevőiként.

Harmadik társukat, H. Szabolcsot a bűncselekmény egyik kitervelőjeként, továbbá más bűncselekményekkel vádolja, további három személy esetében bűnpártolás és orgazdaság a vád. A vádirat szerint M. Béla, testvére, M. Tibor és barátjuk, H. Szabolcs elhatározták, hogy kirabolják a tehetősnek hitt ismert szolnoki vállalkozót, Baunok Istvánt. A rablást előre megtervezték, hiszen a cselekmény előtt csuklyát és maszkot, kötelet és ragasztószalagot, valamint egy riasztópisztolyt is beszereztek. Így felszerelkezve törtek be 2011. november 17-én kora reggel a Baunok család Kertész utcai házába. Az elkövetők az ingatlan félig kész garázsában találtak rá a 60 éves építési vállalkozóra, akit hamarjában ártalmatlanná tettek, megkötöztek, a házába vittek és riasztópisztollyal 60 millió forintot követeltek tőle. A lakásban tartózkodott a férfi 61 esztendős gyermekorvos felesége is, akit szintén lefogtak és megkötöztek. Mivel nem sikerült a bűnös tranzakció, a vádlottak mindkét sértettet Újszász külterületére vitték, ahol brutális módon végeztek áldozataikkal.
A tárgyalás a héten csütörtökön és pénteken is folytatódik tanúk és szakértők meghallgatásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!