Közélet

2013.04.17. 07:44

Szén-monoxid mérőket kapnak a megyei intézmények

Száztizenkét szénmonoxid-mérőt ad át a kiválasztott megyei intézményeknek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

SZI

A berendezéseket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság bocsátotta az igazgatóság rendelkezésére – tájékoztatott S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.
Az Országos Tűzmegelőzés Bizottság pénzügyi forrásai terhére 1700 szén-monoxid-érzékelőt vásárolt, amelyeket nyitott égésterű, gázüzemű tüzelőberendezést használó közintézményeknek ajándékozott: elsősorban oktatási, kórházi és szociális ellátást nyújtó intézmények szerepelnek a kedvezményezettek között. S. Tóth Anikó emlkeztetett: tavaly a katasztrófavédelem országosan 191 szénmonoxid-mérgezéssel járó eseménynél avatkozott be.

Tizennégyen vesztették életüket, és 235 ember szenvedett enyhébb mérgezést. Idén eddig 156 mérgezés történt, 187 ember sérült meg, és kilencen vesztették életüket. Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több riasztás történt, de halálos baleset vagy maradandó kárt okozó sérülés nem történt szénmonoxid-mérgezés miatt.
Idén február-márciusban a területi katasztrófavédelmi szervek felmérték az illetékességi területükön található közintézmények gázfogyasztó berendezéseit, ez alapján állt össze a „kiválasztottak” listája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!