Közélet

2013.08.07. 12:26

A legsürgetőbb munkálatok feltérképezésével kezd a képviselő

Boldog István országgyűlési képviselőt nevezte ki megyénk útügyi biztosává a nemzeti fejlesztési miniszter.

SZOLJON

Mint ismeretes, a közelmúltban az ország mind a 19 megyéjében kijelöltek egy-egy kormánypárti politikust, aki az adott térség rekonstrukciós munkáit koordinálja.

– Régóta a szívemen viselem a megye úthálózatának állapotát, ezért is vállaltam el ezt a megbízatást – mondta el Boldog István. – Arra törekszem, hogy hatékonyabban, gyorsabban és a térségben élők igényeit jobban szem előtt tartva valósuljanak meg az útfelújítások. A korábbi kormányzati ciklusok alatt súlyosan leromlott az utak állapota, a hálózat közel felén akár az azonnali beavatkozás is indokolt lenne. A legfontosabb feladatom a megyében élők és közlekedők számára leginkább sürgető építési, felújítási munkálatok feltérképezése. Ezért először is részletes tájékoztatást kértem a megyei közútkezelőtől, a következő napokban pedig minden járásban találkozni fogok a polgármesterekkel, hogy közösen állítsunk fel egy fontossági sorendet. Elsőként Mezőtúr és Kunszentmárton térségében vesszük számba a legrosszabb állapotú utakat, ezt követi a megye többi térsége. Sajnos elhanyagolt állapotú útszakasz akad bőven, ezért remélem, hogy megfelelő anyagi források is a rendelkezésünkre állnak majd. A folyamatos kátyúzás ugyanis véleményem szerint nem lehet megoldás.
A minisztérium tájékoztatása szerint az útfejlesztésekhez szükséges finanszírozást döntő részben pályázati programok biztosítják. A 2014-2020-as uniós költségvetési időszak stratégiai tervezése részeként folyamatban van egy új útfelújítási program megalapozása is. A 19 koordinátor megbízatása ez év december 14-ig szól, munkájukat díjazás nélkül végzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!