Közélet

2013.08.14. 10:42

Elismerés Jászberény korábbi apát plébánosának

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által alapított Szent Rozália-díjat a kuratórium 2013-ban dr. Medvegy János apát, plébános részére ítélte oda.

Szoljon.hu

Szeptember 1-jén délelőtt szentmisét tartanak a berényi római katolikus főtemplomban, amelyet dr. Medvegy János, Jászberény korábbi plébánosa mutat be a főtemplomban. A megítélt kitüntetést ekkor adják át az apátnak.
Dr. Medvegy János közel tíz évet élt Jászberényben. 2001-ben kapta meg azt a feladatot, hogy a jászberényi Nagyboldogasszony főtemplomban szolgáljon.

Az elmúlt évben volt harminc éve, hogy pappá szentelték. Kazincbarcika volt az első olyan állomáshelye, ahol már önállóan végezte papi tevékenységét, önállóan kellett döntenie a mindennapok során. Jó érzéssel gondol vissza akkori segítőire. Az ott élő hívek körében alapvető bizalom alakult ki személye iránt. Ma már Mezőkövesden a Szent László- plébániai hívek körében végzi áldásos szolgálatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!