Közélet

2013.08.21. 12:29

Felavatták Szent István és Boldog Gizella szobrát

Jászapátin szentmisével kezdődött a Szent István király napja és az új kenyér ünnepe alkalmából rendezett városi ünnepség.

I. A.

A résztvevőket a lengyelországi Lancut járás küldöttségének vezetője Stanislaw Panek köszöntötte. Pálffy István, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának alelnöke ünnepi beszédében Szent István király munkásságát méltatta, hangsúlyozta a hit fontosságát. A köszöntőket követően Pócs János, a város polgármestere átadta a városi kitüntetéseket.

A templom előtti téren megtartott ünnepségen Kladiva Imre, címzetes kanonok, plébános megszentelte az új kenyeret, amellyel népviseletbe öltözött fiatalok kínálták meg a vendégeket. Az ünnepség után felavatták Szent István és Boldog Gizella szobrát az István király parkban. A szobrokat Kligl Sándor szobrászművész készítette. A kompozíció a Nemzeti Kulturális Alap nyolcmillió forintos támogatásával valósulhatott meg, a talpazat elkészítését pedig a Városüzemeltető Kft. ajánlotta fel. A szoboravató ünnepséget a Jászmagyarok együttes műsora zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!