Közélet

2013.08.05. 15:42

III. fokúra emelték a hőségriasztást

A hőségriasztás fokozatemelését és meghosszabbítását a tartósan igen magas hőmérséklettel együtt járó megnövekedett egészségi kockázatok teszik indokolttá.

Szoljon.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai javaslatát figyelembe véve a megbízott országos tiszti főorvos asszony az ország egész területére vonatkozóan 2013. július 29-én kiadott II. fokú hőségriasztást

2013. augusztus 6. 00:00 órától kezdődően III. fokúra emeli és 2013. augusztus 8. 24:00 óráig meghosszabbítja.


Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a várható hőmérséklet nem csak egészségügyi szempontból okozhat problémát, hanem akár az infrastruktúra egyes elemeinek (áram-, vízellátás, közlekedés stb.) működési zavarait is eredményezheti!

A szükséges intézkedés meghozatala érdekében valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézményt, a mentőszolgálatot, a megyei védelmi bizottságot, a megyei katasztrófavédelmi bizottságot, továbbá a járási tiszti főorvosokon keresztül a járóbeteg-ellátó intézményeket és az alapellátást végző orvosokat, a megyei tiszti főgyógyszerész útján pedig a gyógyszertárakat írásban értesítettem.

Az előrejelzési adatok lényegi változása esetén újabb tájékoztatást küldünk. Ennek hiányában a riasztás 2013. augusztus 8-án 24.00-kor automatikusan érvényét veszti.


Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!