Közélet

2013.08.15. 16:24

Kiemelkedő teljesítményeket díjaztak a megyeházán

– A magyar államot, államalapító királyunkat ünnepeljük augusztus 20-án az egész Kárpát-medencében, sőt szerte az egész világon – emelte ki Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat ünnepségén Szolnokon.

Sz.Zs.

Fotó:

 – Azt az államalapító Szent István királyt, akinek ezeréves megyerendszerünket is köszönhetjük. Ennek az örökségnek próbálunk ma is megfelelni.


A megyei közgyűlés hagyományosan augusztus 20-ához kapcsolódóan köszönti azokat a díjazottakat, akik a megye különböző elismerő címeiben részesülnek. Minden évben azok vehetik át ezeket a kitüntetéseket, akik tevékenységükkel a megye fejlődésének elősegítése, értékeinek növelése érdekében kiemelkedő eredményeket értek el.
Jász-Nagykun-Szolnok megyéért díjat kapott idén Erdős Hanna, dr. Gál István, Hajdúné Gácsi Mária, dr. Suba György és a
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Illyés Csaba
[/caption]
Az Európa-díjat idén Elek Eszter, a megye gazdasági díját a Kód Műszaki és Kereskedelmi Kft., a Bi-Ka Logisztika Kft. és Makra Tibor vehette át. Megyei közművelődési díjban részesült a Jászkisériek Baráti Egyesülete, Fodor István Ferenc és Koppány Mária, művészeti díjjal ismerték el a Jászberényi Hagyományőrző Együttes, Rigó József és Tyukodi László munkásságát. A pedagógiai díjat Kerekesné dr. Holló Helga, Gonda Sándorné, Gúth Ferenc, Gyólai Lászlóné, Kiss Lajos, Kovácsné Szendrei Borbála és dr. Vágvölgyi Istvánné vehette át. 

Önkormányzati és közigazgatási díjas lett Hevesi Tóth Ferenc, Rózsa Sándor és Tóthné Gregor Judit. A megye szociális díját Gyóiné Török Ildikó, Kun Csilla és dr. Nagyné Varga Ilona kapta, a testnevelési és sport díjat ifj. Gyarmati Imrének, Kereszthidi Gabriellának és R. Tóth Norbertnek ítélték oda, míg a tudományos díjat dr. Szilágyi Miklós, a rendészeti és közbiztonsági díjat Terecskei Tibor kapta.


Az év polgármestere 2013-ban Molnár Bálint és Szarvák Imre lett.
A Megyei Közgyűlés Települési Környezetért címet adományozott Törökszentmiklósnak és Szajolnak, Ifjúságbarát Önkormányzat címet kapott Szolnok és Tiszatenyő, míg Idősbarát Önkormányzattá idén Jászkisért és Jászladányt választották. Az ünnepség keretében adták át a A Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezetének Elnöksége által 2013-ban alapított az „Orvosi Kamara-Szolnok” életműdíjat. Ezt az elismerést elsőként dr. Írás Mátyás vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!