Közélet

2013.08.25. 18:25

Kilencen vállalták a megméretést

Kenderesen az önkormányzat is meghirdette A legszebb konyhakertek 2013. programot, melyre kilenc kerttulajdonos nevezett, a legfiatalabb 11, a legidősebb 78 éves.

D.E.

A legszebb kert továbbjut a Magyarország legszebb konyhakertje verseny döntőjébe. Az egyik pályázó Hermann László, aki 500 négyzetméternyi kertjében mindent megtermel családja számára.

 

– Egyik oldalon a gyümölcsös, a másikon a zöldséges rész van – mondja az eredetileg vegyész végzettségű férfi, aki bevallja, a kertben jórészt két gyermeke és felesége végzi a növények gondozását az ő szakmai irányításával.  

Az, hogy ebben a szárazságban is ilyen szép a kert, annak köszönhető, hogy a fúrott kút vizével öntöznek, melyet előtte egy medencében állni hagynak. A szakszerű gondozásnak köszönhetően bőséges volt mindenből a termés, már a kamrában sorakozik a sok-sok befőtt, a fagyasztóban a borsó, bab, viszont a paprika, a paradicsom, a káposzta, a cékla és a burgonya még betakarításra vár.

– Ma szedtünk három láda paradicsomot, amit kifőzünk, nagyon szeretjük ivóléként a kertben megtermelt fűszernövényekkel ízesítve – árulja el Hermann László, aki gyümölcsfáit is igen nagy gondossággal ápolja. Így van is rajta sok barack, alma, körte, szilva, ami szintén jó lesz majd télire.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!