Közélet

2013.08.14. 17:54

Még a szava is elakadt a telefonhívástól a fiatal lánynak

Hogyan fordulhat elő, hogy egy tiszaföldvári iskolás lány legyen a világ egyik leghíresebb repterének, a párizsi Charles De Gaullenak az „arca”? A történet szinte mesebeli.

Joó Zsuzsa

– El se hiszem, hogy mindez velem fordult elő, hogy ott lehettem Párizsban!
Kis Zsanettel egyszerű, városszéli tiszaföldvári otthonában beszélgetünk. Ahogy a vékony, 18 esztendős lány ott üldögél az asztalnál régi, gyermekkori fényképeit nézegetve, mi is nehezen tudjuk elképzelni, hogy Zsanett lett a párizsi reptér új termináljának egyik arca. Természetessége, szerénysége, egyszerű ruhája és smink nélküli kedves arca egy teljesen átlagos diáklány benyomását kelti.

– És éppen az egyszerűségemnek köszönhetem, hogy én lettem ennek a versenynek az egyik győztese! – állítja az ifjú hölgy.
A történet még valamikor kora tavasszal kezdődött, amikor az Air France légitársaság facebook oldalán feltűnt egy felhívás. Versenyre invitálták a lányokat, fiúkat, a közösségi oldal használóit. Olyan arcokat kerestek, akikkel a jövőben „reklámozhatják” a Charles De Gaullen reptér új, modern, tavaly átadott terminálját. A pályázatra több száz fotó érkezett Európa minden részéből, hiszen rengetegen szerették volna Európa második legjelentősebb légiforgalmi kikötőjét képviselni fotóikkal.

– Izgatottan figyeltük a verseny alakulását – meséli Tyukodi Anett, az Air France KLM marketing munkatársa. – Sokat nézegettük a magyar versenyzők fotóit. Zsanett egy farmerben és fehér ingben állt a kamera elé, smink nélkül. És éppen a végtelen egyszerűsége adta szépségét. Amikor bekerült a legjobb hat közé, tudtuk, „sorsa” csak a facebook közösség kezében van, a végső döntést szavazataikkal ők hozzák meg, mi nem szólhatunk bele a vetélkedés alakulásába.

– Egyik nap csörgött a telefon, a légitársaságtól kerestek – veszi át a szót Zsanett. A cikk további folytatását az Új Néplapban olvashatják el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!