Közélet

2013.08.17. 10:28

Megyénkben is kevesebb a véradó a nyári hőségben

– A nyári időszakban sajnos kevesebben adnak vért – mondta el Gulácsiné Molnár Etelka, megyei véradásszervező koordinátor. – Ennek oka többnyire az, hogy az emberek szabadságon vannak.

B. B.

Másrészt visszatartó erő volt az elmúlt időszakban tapasztalható kánikula is, ami miatt az emberek féltek megjelenni véradásokon, mert tartottak a rosszullétektől.


A véradás szervezése során arra törekszünk, hogy felhívjuk a véradók figyelmét a bőséges folyadékfogyasztásra és a megfelelő táplálkozásra. Valamint arra, hogy hozzák magukkal a személyi igazolványukat, a lakcím- és taj-kártyájukat. Mindenkit szeretettel várunk, aki egészségesnek érzi magát, hiszen nincs annál szebb gesztus, mint másokon segíteni. A helyszínekről és időpontokról a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vöröskereszt és a véradás honlapján, valamint az Új Néplapban olvashatnak – tette hozzá.


Gulácsiné Molnár Etelka elmondta: azon túl, hogy az emberek beteg embereken, gyerekeken segítenek a véradással, nem mellékes az sem, hogy a véradók rendszeres egészségügyi szűrésen esnek át minden alkalommal. Hiszen a szakemberek megvizsgálják a vér hemoglobinszintjét, a szívet, a tüdőt, és megnézik a vérnyomást is, és végeznek például hepatitisz- és AIDS-szűréseket is.

– Ennek oka többnyire az, hogy az emberek szabadságon vannak. B. B. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!