Közélet

2013.08.13. 09:30

Nem most fizetik vissza az érdekeltségi hozzájárulást

– Érdeklődni szeretnék többek nevében, hogy a szennyvízberuházás kapcsán a lakosok által befizetett érdekeltségi hozzájárulást visszafizetik majd az érintetteknek? – fordult szerkesztőségünkhöz egy kengyeli olvasónk.

Szoljon.hu

– Az elmúlt napokban ismét megalapozatlan, és a szennyvízcsatorna–hálózat megvalósítását veszélyeztető hírek terjedtek el az érintett két községben, Kengyelen és Tiszatenyőn – mondta Nagy Szilárd, Kengyel polgármestere.


– Félreértésre adhatott okot Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úr kijelentése, mely szerint a magyar állam átvállalja a lakosság helyett a csatornaépítés költségeit. Valóban volt ilyen törekvés a magyar kormány részéről, azonban a napokban született döntés arról, hogy az önerőt nem tudja átvállalni a kormány, viszont azt meghitelezi. Azonban amíg erről hivatalos törvényi megerősítés és ténylegesen az anyagi fedezet meg nem érkezik a Társulás számlájára, a lakosok által befizetett érdekeltségi hozzájárulást, amely jelenleg a beruházás költségeinek önrészét biztosítja, nem tudjuk visszafizetni a lakosok számára. Továbbra is törvény kötelezi a nem fizetőket is, hogy tegyenek eleget fizetési kötelezettségüknek!– mondta.


A beruházás műszaki befejezésének időpontja 2014. szeptember 30-a. Ezután kerülhet sor a beruházás teljes körű pénzügyi elszámolására, addig nincs lehetőség a befizetett összegek visszafizetésére.
– Kérjük Önöket, hogy ezt a rendkívül fontos, régóta várt beruházás megvalósítását ne veszélyeztessük azzal, hogy a valóságtól távol álló információkra alapozott hírekkel félrevezetjük egymást! – figyelmeztetett Nagy Szilárd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!