Közélet

2013.08.19. 13:56

Nótaszó kíséretében adták át az új abonyi piacot

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár adta át minap ünnepélyesen az új piaccsarnokot és fedett piacteret Abonyban, majd nótaszó és közös ebéd köszöntötte a létesítmény első látogatóit.

Sz. Zs.

A beruházásnak köszönhetően jelentős mértékben megszépült, megújult a település belvárosi része. A fejlesztés egyben egy több lépcsőből álló rekonstrukció része is.


Mint ismeretes, az abonyi piac uniós támogatásból újulhatott meg. A beruházás célja az volt, hogy a piac hagyományos jellegét megőrizzék egy olyan kereskedelmi központ létrehozásával, melyben új szolgáltatások és termékek kínálata várja a lakosokat. A nemrégiben befejeződött építkezés összértéke több mint 326 millió forint volt, melyből a piaccsarnok és fedett piactér, valamint épület körüli járda és az épülethez tartozó parkolók kivitelezési munkálatai valósulhattak meg.

Emellett külső közművek építésére, a szükséges bontásokra és kertépítési munkálatokra is sor került. A fedett piaccsarnokban ráadásul közel 300 négyzetméternyi üzlethelyiséget is kialakítottak az árusítani szándékozó vállalkozók egyedi igényeit is figyelembe véve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!