Közélet

2013.08.24. 09:10

Tanítani kell-e az életre nevelést?

Válaszadóink szerint szorosabbá kell tenni a család és az iskola kapcsolatát.

SZOLJON

Kamarási Erika, Szolnok: – Nem árt, bár nem tudom, mennyire lehet. Minket még tanítottak erkölcstanra, de sok haszna nem volt. Szerintem az ilyen ismereteket a családból, szűkebb környezetéből hozza az ember. De hátha lesz egy pici foganatja. A kisfiam most megy elsőbe, erkölcstant fog tanulni, kíváncsian várjuk, mi lesz az eredménye.

Ábel József, Szolnok: – Egyértelmű, fontosnak tartom az oktatását, de már az „anyja hasában” el kéne kezdeni. Úgy tippelem, a mostani állapotokhoz képest huszonöt százalékos pozitív változást fog eredményezni. De nagyon fontos lenne a család és iskola közötti szorosabb kapcsolat is, az értékek összehangolása. Ne legyen az, hogy kettős életet kelljen élnie a gyereknek!

Kiss Róbert, Karcag: – Én nem sok értelmét látom ezeknek az új „látszat” tantárgyaknak, hiszen ha nincs meg mögötte a szülői háttér, akkor heti egy órában nem lehet átformálni jól neveltté egy gyereket. Én ennél sokkal fontosabbnak tartom, hogy a tanórákon a gyerek olvasni, írni és számolni tanuljon meg szépen.

Nagy Lajosné, Kisújszállás: – Érdeklődéssel várom, mit is takarnak ezek az új tárgyak, hiszen valahogy szükséges a mai fiatalokat nevelni és jó erkölcsre tanítani. A mi időnkben erre nem volt szükség, de ma úgy látom, a családra sok esetben nem lehet ebben számítani, ez a feladat az iskolára maradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!