Közélet

2013.08.25. 09:52

Újabb lépés a város önellátása felé

Kenderesen az önkormányzat idén is csatlakozott a Startprogramhoz.

Szoljon.hu

A tavaly elkezdett önellátásra törekvés a központi konyha számára folytatódik az önkormányzat földterületein. A napokban megalakult a Kenderesi Alföldi Szociális Szövetkezet, melynek egyik célja a közfoglalkoztatásba minél több embert bevonni – tudtuk meg dr. Gaszparjan Karen jegyzőtől.

– Itt a munkavállalók versenyképes bért fognak kapni. Szeptemberben szeretnénk beadni 15 fő 18 hónapos foglalkoztatásra a pályázatot. A szövetkezet alapítója hat magánszemély – közülük két fő jelenleg közmunkásként dolgozik – és az önkormányzat.

A szociális szövetkezet számára a Startmunka keretében megvásárolt eszközöket kölcsön lehet adni, ezáltal új munkavállalókat tudunk bevonni a közfoglalkoztatásba, akikkel lehet termelni, gyártani és értékesíteni. Először brikettáló üzemet indítanánk, illetve tartósító üzemet egy épület átalakítással. Itt a későbbiekben a Startmunkában megtermelt zöldség, gyümölcs feldolgozására, értékesítésére lenne lehetőség.

Később állattenyésztéssel és gombatermeléssel is bővítenénk a szövetkezet profilját. Ezen kívül heteken belül indulna egy másik Startmunkaprogram is, mely év végéig 51 főnek biztosítana munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!