Közélet

2013.08.23. 07:19

Vonatpótló pusztabusz közlekedik

Az Ohat-Pusztakócs-Tiszacsege közötti vasúti szakasz újraindítását szeretné elérni a Magyar Közlekedési Klub, ezért augusztus 23-án délelőtt séta indul az elhagyott síneken.

Szoljon.hu

Álláspontjuk szerint ha a Karcag-Tiszafüred járat Tiszacsegéig közlekedne, jelentős mértékben javulna a térség elérhetősége. Akciójuk keretében kívánják felhívni a figyelmet a térség vonalbezárásból, járatritkításból eredő elzártságára, a hátrányos helyzet mélyülésére, a Tisza-tó méltatlan közlekedési helyzetére. Ohat-Pusztakócs és Tiszalök között még 2009. decemberében szűnt meg a vasúti személyszállítás. A vonatpótló buszok azonban késés esetén nem várják be vonatot.

A 10 kilométeres Ohat-Pusztakócs-Tiszacsege szakasz újraindításával a helyzet javítható lenne, hiszen a Karcag - Tiszafüred vonal Tiszacsegéig minimális költségtöbblettel meghosszabbítható a meglévő kapacitások jobb kihasználásával. Ennek köszönhetően Tiszacsegéről átszállás nélkül lehetne utazni Tiszafüredre, a térség bekapcsolódna az országos vérkeringésbe, főleg Füzesabony felé javulna a közlekedés, és mint „termál járat" önálló turisztikai termék lehetne a Tisza-tó kínálatában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!