Közélet

2013.11.12. 09:30

Indul a kulturális közmunkaprogram

Országos szinten négyezer fő részvételével indít kulturális közfoglalkoztatási programot novembertől a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI).

K. B.

Mid section view of a businesswoman drawing on a sketch pad

Fotó: Getty Images/Purestock

 A program célja, hogy kulturális és közösségi értékteremtésre, a nemzeti kultúra terjesztésére használja ki a közmunkaprogram lehetőségeit.
A program indítását megelőzően széleskörű felmérést végeztek, amelynek során 15 ezer közművelődési intézmény és önkormányzat, civil és művészeti szervezet jelezhette igényeit, tehetett javaslatot. A kezdeményezésnek köszönhetően 3706-an jutnak munkához közfoglalkoztatottként, mellettük 160 területi koordinátor és 134 asszisztens dolgozik majd. A programban résztvevőknek legalább érettségivel kell rendelkezniük, de számítanak diplomásokra is; a jelentkezők a munkát megelőzően 40 órás képzésben részesülnek.

A program koordinátori szerepkörét a megyei irodák látják el. Hajnal László, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodájának vezetője elmondta, megyénkben december 1-jétől 189 fő állhat munkába, a kulturális közmunkások saját településükön művelődési házakban, könyvtárakban, önkormányzatoknál és civil szervezeteknél végzik majd feladataikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!