Közélet

2013.12.18. 13:08

A grafológus megfejtette a kézírásban rejlő titkokat

Jelige: Valentin.64, 48 éves nő kézírása - Filó Melinda ezúttal egy 48 éves nő kézírását elemezte, amelyből érdekes dolgok derültek ki a beküldő, de akár más olvasók számára is.

Szoljon.hu

Kedves Valentin!

Egy kézírásra ránézve rögtön feltűnik, milyen belső erők mozgatják az írót. Épp úgy helyezi el magát a világban, ahogyan birtokba veszi a fehér lapot. Ez lehet  egy „Én–kitágító”, akár bekebelező hozzáállás, illetve visszafogott, másokat előtérbe helyező. E szélsőséges esetekben a kérdés mindig az, hogy a háttérben, a mélyben milyen belső indíttatások küzdenek egymással? Mi készteti az írót az effajta megnyilvánulásra?
Az Ön írásában a szűk betűtávolságok és feszes margók a visszahúzódó magatartását, a már–már szorongó érzéseit jelezik. Az, hogy alaptermészetével ez nem azonos és valószínűleg egy kellemetlen élethelyzet miatt alakult így, azt az írás formanívója árulja el. Az írása olyan benyomást kelt, mint aki tudja hová tart, haladna is gyors pályán, mégis a féket nyomja.

Az írásában látható szűkösség és ritmusbéli eltérések arra engednek következtetni, hogy úgy érzi, külső tényezők szabnak gátat az életében való előrelépésének. A sorok erőteljesen hullámzanak, ami rávilágít arra, hogy hangulatai nagyban befolyásolják, miként látja a világot, vagyis az a bizonyos vizes pohár félig tele van vagy félig üres? Nem tudja, hallgasson–e a belső hangra, az érzéseire vagy a racionálisabb énjét vegye elő, és lépésről lépésre logikusan tervezzen?
A szoros sortávolság belső nyugtalanságot és bizonytalanságot mutat. Kevéssé bízik önmagában, szüksége van mások megerősítő szavaira, biztatására.

A bal margó – több írásjellemzővel együtt – elárulja, hogy ami tevékenységet éppen végez, abban hiteles, képes belemerülni dolga végzésébe, átadja magát az aktuális feladatnak. Épp emiatt fontos, hogy szeme előtt mindig a félig tele pohár gondolatisága lebegjen! Figyelmét a célokra helyezze, és akkor írásában az ide–oda dőlés megszűnik, ritmusa kiegyenlítetté válik, és Ön egy bizalommal teli, céltudatos nővé alakul. 

Szeretettel: Filó Melinda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!