Közélet

2013.12.17. 09:29

A gyermekvállalási kedv növekedésére számítanak

Január elejétől életbe lép a gyed extra, amely ösztönzi a gyermekvállalást, és kedvezőbb feltételeket biztosít a kisgyermekes szülők munkába állásához.

Szoljon.hu

Mother's love

Fotó: Getty Images/iStockphoto

– A gyed extrával az édesanyák iránti megbecsülésünket is szeretnénk kifejezni  – mondta dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő.. – Minden élethelyzetben a nők mellett állunk, az édesanyáknak tehát nem kell választaniuk a gyermeknevelés és a munka között, minden döntésükben támogatjuk őket. – A gyed extra áttörést hozhat a nők foglalkoztatásában is – tette hozzá Szalay Ferenc országgyűlési képviselő. – A gyermek egyéves kora után az anyukák, ha akarnak, dolgozhatnak és jogosultak maradnak a gyesre, gyedre is. Így a család jövedelme is több lesz.

- A gyermekvállalás ideje egyre inkább kitolódik, manapság már jóval harminc éves kor fölött vállalják első gyermeküket a hölgyek. Megyénkben az év első kilenc hónapjában 2612 baba született. Ez a szám ugyan 1,4 százalékkal magasabb a tavalyinál, ám még mindig nagyon kevés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!