Közélet

2013.12.06. 11:22

A talajviszonyok miatt speciális lesz az útépítés

Az M4 autópálya Abony–Fegyvernek közötti építési szakaszának építéséről hallhattak, s kérdezhettek az érdeklődők csütörtökön este a törökszentmiklósi polgármesteri hivatalban tartott lakossági fórumon.

Szoljon.hu

A rendezvényen a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NFM), valamint a Tiszától Fegyvernekig tartó szakasz kivitelezője ismertette a részleteket.

Mint elhangzott, a Tiszától Fegyvernekig tartó, harmadik szakasz építése speciális lesz, ugyanis a Tisza és a Tisza holtágának közelsége miatt a talajviszonyok kedvezőtlenek. Az említett, 13,2 kilométer hosszú szakaszon az út kétszer kétsávos lesz, elválasztó- és leállósávval. Ez egyébként a 29 kilométeres autópálya harmadik szakasza lesz.

Az első Abony és a Tisza között készül mintegy 13,4 kilométer hosszon, a második szakasz pedig egy 416 méter hosszú ártéri hidat, egy 756 méter hosszú új Tisza hidat és egy kisebb pályahidat tartalmaz. Az NFM tájékoztatása szerint egyébként az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek szakaszán végig speciálisak a talajviszonyok, emiatt a földmunkák kiadásai 28 milliárd forintot tesznek ki. Az autópálya építése egyébként 2014. márciusban kezdődik és 2016. év végén fejeződik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!