Közélet

2013.12.14. 08:18

Az önkormányzatok átláthatóbb működését segítik

Az önkormányzatok törvényességi, illetve pénzügyi felügyeletéről rendeztek konferenciát a napokban Szolnokon.

SZOLJON

 Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál címmel az Állami Számvevőszék, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a megyei kormányhivatal szervezésében zajlott tanácskozás.

Amint a rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón dr. Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnök elmondta, az ország minden megyéjében ily módon segítik az adott térség önkormányzatait a pénzügyi ellenőrzésekkel kapcsolatban. Amint dr. Szabó Erika, a KIM államtitkára hozzátette, a minisztérium törvényességi felület gyakorlójaként kapcsolódik a rendezvénysorozathoz, ezzel is elősegítve a települések átláthatóbb működését.

Az előadásokat követően Dr. Szabó Erika államtitkár és Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a szolnoki kormányablak ötvenezredik ügyfelét, ezt követően pedig az államtitkár meglátogatta a járási hivatalt Törökszentmiklóson. A program keretében Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Szakali Erzsébet főigazgató egy földmérő műszert adott át a járási hivatal földhivatalának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!