Közélet

2013.12.11. 08:10

Dr. Bene Ildikót jelölték képviselőnek

A 2014-es választások idején országgyűlési képviselőnek dr. Bene Ildikót jelöli a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületébe.

M. G.

A jelöltet jelenlegi országgyűlési képviselőtársa, Szalay Ferenc mutatta be a sajtónak.

Mint ismeretes, az új választási rendszer értelmében az Országgyűlés létszáma a választásokat követően 386-ról 199-re csökken. Az új választási rendszerben a korábbi három helyett csak két ágon lehet majd mandátumot szerezni: 93 képviselőt listás választási rendszerben választanak, 106 képviselőt pedig egyéni választókerületekben.

– A kormánypárt országos választmánya a napokban véglegesítette a 2014-es parlamenti választások egyéni képviselőjelöltjeit. A helyi szervezetek javaslata alapján olyan jelölteket támogatott a választmány, akik erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy kitartóan képviseljék a magyar emberek érdekeit a következő parlamenti ciklusban. Szolnokon és a környező 13 településen (Szolnok, Zagyvarékas, Tószeg, Tiszavárkony, Tiszajenő, Vezseny, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Besenyszög, Csataszög, Hunyadfalva, Nagykörű, Kőtelek, Szászberek) dr. Bene Ildikó indul a képviselői helyért. Személyében egy elkötelezett embert jelölt a tagság, aki képes arra, hogy megvédje Magyarország eddigi teljesítményét, és segítse a magyar családokat a további megerősödésben. Dr. Bene Ildikó belgyógyász szakorvos, a Hetényi Géza Kórház főigazgatója. Két fiúgyermek édesanyja, 2006 óta önkormányzati képviselő, 2010 óta pedig parlamenti képviselő, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke. Nevéhez fűződik Szolnokon és a környező településeken az ingyenes egészségügyi szűrőprogram beindítása, valamint a méhnyakrákot okozó HPV vírus elleni ingyenes védőoltás bevezetése” – mutatta be a jelöltet Szalay Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!