Közélet

2013.12.29. 13:55

Ezerháromszáz adag ételt osztottak szét

Címkék#Kenderes

A kenderesi önkormányzat és a művelődési ház közös szervezésében idén is megtartották a Mindenki karácsonyát.

D.E.

A karácsonyi ünnepségek előtt Pádár László polgármester Gödöllőről december 15-én elhozta a betlehemi lángot, mellyel a városháza előtti téren felállított betlehemi jelenet előtti adventi gyertyát ünnepélyesen meggyújtották. A lángot aztán gyertyával, mécsessel bárki elvihette haza.
A karácsonyi ünnepséget Bánhalmán pénteken délelőtt tartották a kenderesei Apáczai Csere János Általános Iskola Bánhalmai Tagozatának épületében. Baktai Kálmán képviselő ünnepi gondolatai és Pádár Lászlóné polgármester köszöntője után az iskola tanulói adtak ünnepi műsort a megjelent szülőknek, nagyszülőknek.

Ezt követően kiosztották az önkormányzat Központ Konyháján főzött babgulyást, melyet többen a helyszínen fogyasztottak el, de sokan inkább hazavitték. Aki betegsége miatt nem tudott az ünnepségen részt venni, annak is vittek a gulyásból. Szombaton a kenderesi művelődési házban tartották a mindenki karácsonyát, ahol a gyerekek műsora után szintén babgulyással vendégelték meg a kenderesi lakosokat. A két nap alatt mintegy ezerháromszáz adag babgulyást osztott ki az önkormányzat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!