Közélet

2013.12.06. 12:41

Itt megtekintheti, milyen karácsonyi partit tartanak a cégek

Az utóbbi években jelentősen visszaesett a cégek év végi ajándékozási hajlandósága Az idei országos felmérés alapján a vállalatoknak csak alig ötöde ajándékoz karácsonykor. A munkahelyi vacsorák, összejövetelek hagyománya azonban még ma is fellelhető, a cégvezetés így köszöni meg az egész éves munkát, az esemény emellett pedig csapatépítő rendezvénynek is tekinthető.

szoljon.hu

Vajon mennyire dívik még a karácsonyi ajándékozási szokás megyénkben? Ennek jártunk utána.
A nagyobb vállalatokat megkérdezve kiderül, hogy bár az ügyfelek megajándékozása nem igazán jellemző, a dolgozóknak szervezett partiknak több helyen is hagyománya van.

– Amióta csak megvan a cégünk, minden évben szervezünk céges vacsorát, melyre az összes dolgozónkat meghívjuk párjával együtt, sőt ügyfeleinket, partnereinket is – mondta Kuizs Jánosné, a Borovi Faipari Zrt. vezérigazgató-helyettese. – Ilyenkor egy asztalnál ülnek a fizikaiak az irodaiakkal és a vezető munkatársakkal. Ez nem csupán egy vacsora, sokkal inkább buli, ahol hajnalig lehet táncolni. A vidékiek ott is tudnak aludni. Ezen kívül tavasszal vagy nyáron is szervezünk egy közös nagyszabású főzőcskét.
 – Dolgozóink mindig kapnak valami jelképes ajándékot, általában egy üveg bort vagy szaloncukrot – mondta dr. Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyártóüzemének cégvezetője.

– Az ünnepek előtti utolsó munkanap estéjén tartunk évértékelő ünnepséggel összekötött közös karácsonyi vacsorát. Ez már hagyománynak tekinthető, amióta működik a cég, minden évben megtartjuk. Külső partnereinknek csak eseti jelleggel szoktunk kisebb ajándékot adni, de ez általában nem jellemző.

A szolnoki BI-KA Logisztika Kft. december elején a kisgyermekes munkatársainak szervez családi Mikulás ünnepséget, az egész éves kitartó munka méltó megünneplésének pedig az elmaradhatatlan év végi Karácsonyi Party-t tartják, ahol sztárvendégek meghívásával kedveskednek a dolgozóknak. Idén a vállalat elnyerte  a Családbarát Munkahely címet, ennek kapcsán jövőre még több lehetőségük lesz közösségépítő programok szervezésére, többek között farsangi mulatságot, egészségnapokat, gyermekrajz-versenyt terveznek – tájékoztatta lapunkat a cég vezetősége.
Mint Szabóné Habok Marianna ügyvezetői asszisztenstől megtudtuk, a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft. (CLH) is karácsonyi partit szervez, ahol a vacsorán és a céges ajándékon kívül változatos szórakozási lehetőségekről is gondoskodik. Póker partiktól, csocsóversenyektől, bikalovaglástól, számítógépes interaktív játékoktól, dartstól és egyéb játékoktól hangos a CLH azon az estén.


A dolgozók gyermekeire is gondolnak, szombati játékos program keretében a cég mikulása látogat el hozzájuk. Hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi üdvözlőlapot egy képeslapverseny keretein belül a dolgozók gyermekeinek  rajzaiból választják ki, ezen küldik el jókívánságaikat a világ minden tájára. A cég idén ünnepelte százéves évfordulóját, ennek alkalmából a partnereiknek a CLAAS-ról szóló könyvvel kedveskednek.


Visszafogottabb partit javasol a szakértő

A céges karácsonyi partik elsülhetnek jól is, rosszul is – mondja Bölcskei Mónika, a Human Bridge vezetőfejlesztő trénere. – Ez szervezetfejlesztési szempontból is függ attól, hogy milyen céllal rendezik, milyen tartalmat tesznek bele a szervezők, milyen üzenetet közvetítenek, és mennyire van harmóniában a cég éppen aktuális helyzetével. Itt elsősorban arra gondolok, hogy ha év közben elbocsátások voltak, esetleg még vissza is kellett venni a fizetésekből, akkor egy nagyszabású karácsonyi parti nemhogy kielégíti az embereket, hanem fel is háboríthatja őket. Javasolt visszafogottabb, eredményeket megosztó, munkát ajándékkal – ahol lehet pénzjutalommal – megköszönő programmal zárni az évet.


Csak a jól menő cégeknél jellemző az ajándékozás

Dr. Lits József, a VOSZ megyei elnökének tapasztalatai szerint a piaci lehetőségek szűkülése miatt a cégek méltánytalanul keveset költenek év végi ajándékozásra. Ez az állami tulajdonú vállalatokra is igaz. A túlélés a cél, ha nem szűnnek meg munkahelyek, az már nagy dolog. A jövő évi minimálbér és bérminimum emelése is óriási terheket ró a vállalkozásokra. A multik a tulajdonos elvárásainak megfelelően adnak vagy sem ajándékot, de ahol kafetéria van, ott sokszor úgy vélik, elégedjenek meg azzal a dolgozók. Nagyon kevés a jól menő cég, náluk jellemző inkább a karácsonyi ajándékozás vagy megvendégelés. Olyan már nincs, mint régebben, hogy nagy közös vacsorákat rendeztek vendéglátóhelyeket, az ajándék is egyszerű, általában pezsgő, fenyőfa, szaloncukor. Talán javul majd a helyzet, de arra legalább egy-két évet még mindenképpen várni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!