Közélet

2013.12.16. 18:57

Jönnek a fagyok, a köd mindennapossá válhat

A múlt hét közepén kialakult borongós, szürke, több helyen párás, ködös idő e héten is folytatódni látszik, a medencét megülő hideg, nyirkos légtömeget kisöprő markánsabb légköri front érkezésére egyelőre nincs esély.

Szoljon.hu/Időkép.hu

Hétfőre virradóra a vasárnap délután átmenetileg naposabb északnyugati tájakon is újra bezárult a hidegpárna, sok helyen köd, illetve szitálás, ónos szitálás nehezítette a közlekedők életét.

Ebben az időjárási helyzetben a következő napokban sem látszik változás, marad az egyhangú, szürke idő, a napot legfeljebb magasabb hegycsúcsainkon, illetve kedden az átmenetileg megélénkülő légmozgás hatására kis eséllyel Sopron környékén láthatjuk. Elsősorban az esti, éjszakai és reggeli órákban továbbra is több helyen alakulhat ki köd, de napközben is sokfelé párás marad a levegő. Jelentős csapadék ugyan nem várható, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás továbbra is előfordulhat. Reggelente hazánk csaknem teljes területén fagyni fog, és délutánonként is csupán fagypont közelében alakul a hőmérséklet.

A légszennyezettség mértéke a korábban vártakkal ellentétben szerencsére eddig nem ért el kritikus szintet, a szálló por koncentrációja azonban elsősorban a nagyvárosok környékén továbbra is meghaladhatja az egészségügyi határértéket.
Jelentősebb változás a jelenlegi számítások alapján legkorábban karácsony környékén lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!