Közélet

2013.12.17. 13:22

Meleg ételt osztanak a rászorulóknak Szolnokon

– Hat napon át összesen hatezer adag meleg ételt biztosít a rászorulóknak a Bige Holding Kft. – tájékoztatott Szabó István, Szolnok alpolgármestere.

B. B.

 – Éppen hat éve, hogy a Bige Holding összefogott több nagyvárossal, így Szolnokkal is, hogy karácsony előtt, illetve a két ünnep között meleg ételt osszon a nélkülözőknek. Az anyagi forrást a cég biztosítja, míg az elosztás szervezése az önkormányzat feladata. Köszönjük a város nevében a felajánlásokat! – tette hozzá az alpolgármester.
Az ételek elkészítését, szintén felajánlásként, a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány vállalta magára. Az ételosztásban közreműködnek az Önkéntes Centrum és a Gyermekjóléti Intézet munkatársai, a Szolgszi Kereskedelmi és Vendéglátóipari tagintézmény diákjai pedig a dobozolásban segítenek.

A kft. adományának köszönhetően napi ezer adag ételt osztanak ki december 18-19-20-án, december 21-én és 23-án, valamint december 30-án Szolnokon. A Széchenyi lakótelepen a Zöld Házban napi 250 adagot, a Mátyás király úti általános iskola udvarán szintén ugyanekkora mennyiséget.
Az előre kiértesített rászorulók az alábbi helyeken vehetik át az ételt: Tószegi úti Gondozási Központ, Városmajor úti Gondozási Központ, Szandaszőlősi Művelődési Ház, Fiumei út 7. - Gondozási Központ,  Radnóti úti Gondozási Központ.
Király József, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. marketing és szaktanácsadási osztályvezetője a Bige Holding Kft. képviseletében elmondta: a tulajdonos Nyíregyházán kívül egyedül Szolnokon tartotta meg a hatodik éve tartó szép gesztust, az ételosztást. Míg korábban több városban is adományoztak ily módon.
Szabó István a sajtótájékoztatón elmondta: az étkeztetéshez ebben az évben egy kft. tulajdonosa, Bognár Miklós szolnoki vállalkozó is ajánlott fel meleg ételt hajléktalanok részére. A vállalkozó által felajánlott 120 adag ételt a nappali melegedőben osztják ki december 18-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!