Közélet

2013.12.22. 17:00

Négy megye legjobb galambtenyésztői mutatkoztak be

A rangos megméretésre 59 tenyésztő hozta el közel hatszáz galambját Karcagtól Kunszentmártonon át Tarnaméráig.

D. E.

A V-139. számú Karcagi Galambtenyésztő Egyesület ötvenkilencedik alkalommal rendezte meg a hétvégén galambkiállítását a sportcsarnokban. Bazsó István elnöktől megtudtuk, a rangos megméretésre 59 tenyésztő hozta el közel hatszáz galambját Karcagtól Kunszentmártonon át Tarnaméráig. A tenyésztőknek nem kellett szégyenkezni, galambjaik sok kiváló minősítést kaptak. A tenyésztői 6-os csapatversenyt nagytestű alakgalamb kategóriában a fegyverneki Szabó József nyerte meg éppúgy, mint a a 6-os csapatversenyt.

A tenyésztői 6-os csapatverseny díszgalamb kategória győztese a karcagi Tóth István, a 6-os csapatversenyé a püspökladányi Rácz Imre lett. A karcagi 13 éves Vadai Szilvia és ikertestvére Viktória első alkalommal neveztek galambjaikkal. Tizennyolc éves bátyjuk, János évek óta sikeres galambász. Szilvi amerikai óriásposta galambja kiállítás győztes lett, míg
testvérei texánjaikra tiszteletdíjban részesültek.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Galambkiállítást tartottak Karcagon Fotó: Daróczi Erzsébet
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!