Közélet

2013.12.30. 12:00

Németországban talált gazdira a rossz sorból kimentett kutyus

Novemberben írtunk Nettyről, arról a labrador retrieverről, „akit” ideiglenesen a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület tiszavárkonyi tagja, Mészáros Ágota vett pártfogásába. A kutyus sorsa azóta szerencsés fordulatot vett.

Kovács Berta

Fotó:

Több hónapnyi várakozás után december közepére sikerült végleges gazdit találni neki, így a karácsonyt már új családja körében tölthette.
A barátságos és kiváló tulajdonságokkal megáldott labradornak úgy tűnt, Magyarországon nem akad "kérője", ezért az egyesület – néhány más védencével együtt – kiajánlotta őt a németországi partnerszervezetének.

Kint hamarosan jelentkezett is egy érdeklődő, aki a fotója és a tulajdonságait taglaló leírás alapján „beleszeretett” és vállalta, hogy magához veszi. A leendő gazdik körülményeit a németek is alaposan leellenőrzik;  így történt ez Netty potenciális gazdija esetében is, aki szerencsésen átment a rostán, örökbefogadásra alkalmasnak bizonyult.
– Borzasztó nagy szervezés következett – mesélte Mészáros Ágota, a kutyus ideiglenes gondozója. – A partnerszervezet az ország különböző pontjain található menhelyekről is közvetít kutyákat örökbefogadási céllal.

Én napi telefonos és e-mailes kapcsolatban álltam az Retriever Rescu elnökével, akitől megtudtam, mikor és hol kell találkoznom a német szervezet képviselőivel. A hozzám legközelebb eső, körülbelül 55 km-re található menhely volt a találkozó helyszíne, ahonnan szintén szállítottak kutyust. Nettyt a saját örökbefogadott kutyámmal, Pannikával együtt fuvaroztam a búcsú helyszínére, ahol adódott néhány nehézség. A gondos szervezés ellenére is másfél órát kellett várnunk. Egy kis sétával akartuk elütni az időt, de az ottani menhely lakói ezt heves ugatással fogadták, így inkább az autóban várakoztunk.

Igyekeztem fűteni a kocsit, de időközben felforrt a hűtővizem, aztán lemerült az akkumulátor, hogy a végén alig tudtam hazaindulni. Végre befutottak a német állatvédők. Látszott rajtuk, hogy szeretik a kutyákat, szívvel-lélekkel teszik a dolguk. A nagy útra is mindennel alaposan felszerelkeztek. Netty jó kezekbe került.
Az elválás persze nem volt könnyű, hiszen a kutyus nagyon Ágota szívéhez nőtt.


– Nettykének búcsúzáskor a fülébe súgtam, hogy nagyon szeretem és sosem feledem, de most hosszú útra kell indulnia, hogy megtalálja végleges gazdiját. Nem sírtam, elengedtem. De azért nagyon nehéz volt végleg elköszönni tőle. Pankával kettesben indultunk hazafelé.
A távolból azért érkeztek hírek Nettyről. Első este és másnap igencsak nyugtalan volt, kereste ideiglenes gazdiját. De aztán szépen megnyugodott és gyorsan beilleszkedett. Az ünnepeket már új családjával tölthette, és remélhetőleg megtalálta a boldogságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!