Közélet

2013.12.13. 11:45

Nyolcszáz adag ebédet osztanak szét Berényben

Összesen nyolcszáz adag bográcsgulyást osztanak szét Jászberényben advent utolsó vasárnapján.

Szoljon.hu

A szeretet ebédje nevet viselő program részeként december 22-én délben, harangszóra kezdik meg az ételosztást a Szentháromság téren – tudhattuk meg a szervezők sajtótájékoztatóján. Tóth József és Szántai Attila elmondták, hogy a várhatóan akkor már zordabb időjárás miatt egy sátrat is felállítanak a főtéren, hogy a gulyást ott fogyaszthassák el az érkezők.

Azokat sem hagyják ki az ebédből, akik egészségi állapotuk vagy koruk miatt nem tudnak a főtérre menni. A szociális területen dolgozók javaslata alapján 120-150 adag ételt még délelőtt kiszállítanak a rászorulóknak. A főtéren akkor már állni fog a karácsonyi falu.

A jászberényiek persze ezen a hétvégén és advent harmadik vasárnapján december 15-én sem maradnak program nélkül. A városi eseményeket a testvértelepülésről, Gyimesfelsőlokról érkező diákok betlehemi műsora is színesíti. A hétvégén több karácsonyi műsorban is közreműködnek az erdélyi fiatalok. A gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Líceum diákjainak műsorát láthatják a vasárnap délutáni gyertyagyújtás alkalmával is, amikor a köszöntőt Berszán Lajos lelki pásztor mondja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!