Közélet

2013.12.19. 11:33

Ön hogyan szokott spórolni a fűtésen?

Válaszadóink szerint jó megoldás a szigetelés, az alacsonyabb hőfok.

Szoljon.hu

Bálint Dávid, Szolnok: – Jelentősen csökkent a fűtésköltségünk, miután körbeszigeteltük az ablakokat. Továbbá nem tartok indokolatlanul magas hőmérsékletet és éjszakára, valamint amikor nem tartózkodunk itthon, akkor lekapcsoljuk a fűtést.

Kovács György, Karcag: – Reggel, ha felkeltem, a gázt tartalékra veszem a szobában. Napközben a konyhában vagyok és csak ott fűtök. Éjszakára a szobába is feljebb veszem a konvektort. Ha nagyon hideg lesz, akkor meg fával tüzelek. Hozattam ősszel 30 mázsa tűzifát és azzal gyújtok be a cserépkályhába, mert úgy olcsóbban kijövök.

Joó Imréné, Jászberény: – A fűtéssel mindenképp kell takarékoskodni. Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy egyrészt a nyílászárók szigetelését már jó ideje rendbe tettük házunkon, másrészt tapasztalatunk szerint úgy tudunk leginkább takarékoskodni a fűtéssel, hogy a téli hidegek megérkeztével próbáljuk állandó, 20-23 fokos hőmérsékleten tartani a helyiségeket.


Nagy Lajosné, Kisújszállás: – A központi fűtést megtartottuk, de inkább kandallóval fűtünk, egy szezonban százezret nyerünk így. Korábban havi 30-40 ezer volt a gázszámla. Most ez kevesebb, hiszen 40-50 mázsa tűzifával rásegítünk. Nem fűtünk feleslegesen, ha otthon vagyok, felveszek egy vastag pulóvert, így elég 19 fok, azzal is tízezreket spórolok.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!