Közélet

2013.12.03. 15:54

Önálló bűncselekményként került be az orvvadászat a Btk.-ba

A védegylet elnöke, Semjén Zsolt tartott sajtótájékoztatót, egy mérgezésből felgyógyult parlagi sas szabadon engedése alkalmából kedden, Jászberény határában.

MTI

Jszberny, 2013. december 3. Semjn Zsolt nemzetpolitikrt felels miniszterelnk-helyettes, az Orszgos Magyar Vadszati Vdegylet elnke (b) sajttjkoztatt tart, amelyen egy mrgezsbl felgygyult parlagi sast kszl szabadon engedni a Jszbernyhez kzeli Jszsgi Klnleges Madrvdelmi Terleten 2013. december 3-n. A sast egy mholdas jeladnak s remlhetleg egy kzeli sas etethelyen mkd webkamernak a segtsgvel fogjk nyomon kvetni a termszetvdelmi szakemberek. MTI Fot: Kovcs Attila

Fotó: Kovács Attila

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet kezdeményezésére a büntető törvénykönyvbe "három éves fenyegetettséggel" önálló bűncselekményként került be az orvvadászat, ami fontos változás, mert ezáltal pótolhatatlan természeti értékek pusztulása akadályozható meg - mondta a miniszterelnök-helyettes.


Az orvvadászok a kihelyezett csalikba olyan erős mérgeket tesznek, amelyek az emberekre is életveszélyt jelentenek, ha azok véletlenül víz útján vagy más módon a szervezetbe kerülnek.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke (balra) sajtótájékoztatót tartott
Fotó: Kovács Attila
[/caption]
A Kittenberger Kálmánról, a neves vadászról, íróról és természettudósról elnevezett sast a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Jászsági Különleges Madárvédelmi Területen engedték szabadon. A ragadozó madarat egy műholdas jeladóval szerelték fel, és egy közeli sasetetőhelyen működő webkamera segítségével fogják nyomon követni mozgását a természetvédelmi szakemberek – tájékoztatta a politikus az MTI-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!