Közélet

2013.12.03. 15:43

Rövidhírek Mezőtúr és környékéről

A hagyományokhoz híven idén is közös adventi gyertyagyújtásra várják a mezőtúriakat karácsony előtti hétvégéken.

Szoljon.hu

Az ünnepi koszorú első gyertyájának lángja december 1-jén lobbant fel a városházán, ahol a Vivace kamarakórus koncertezett.

Ötven millióból építenek piacot Kétpón

Függőleges tengelyű szélgenerátor termeli majd az áramot a kétpói piacon, melynek tervei már elkészültek, s jövőre meg is valósulhat. A beruházáshoz ötvenmillió forintot nyert el a település.


Nívódíjas lett a Tücsök citerazenekar

A Jászkun Világ Gyermek és Ifjúsági Művészeti Szemlén szerepelt a közelmúltban a mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület és a Bárdos Lajos Művészeti Iskola tanulója, Bíró Dániel citerás szólista valamint a Tücsök citerazenekar is. Bíró Dániel oklevél elismerésben részesült, a citerások hangszeres népzene kategóriában ismét nívódíjat nyertek. A martfűi döntőből a Tücsök citerazenekar egyből a vajdasági Törökbecse (Mezőtúr egyik testvérvárosa) felé indult, ahol a X. Ricsaj Népművészeti Találkozón vettek részt.

Átvehették az adósságlevelüket

A mezőtúri kistérség konszolidációban részesülő települései is átvették a közelmúltban adósságlevelüket. Többek között Mesterszállás is megszabadult tartozásaitól.
Kiss Gábor Mesterszállás polgármestereként vette át az adósságlevelet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!