Közélet

2013.12.08. 16:25

Szolnokon mutatta be programját a Munkáspárt

– Adjunk esélyt a megye dolgozó embereinek, a szegényeknek és a rászorultaknak! – hangzott el a Munkáspárt nyilvános sajtótájékoztatóján Szolnokon, melyet szombat délelőtt tartottak a piac melletti területen, dacolva a viharos széllel.

K. B.

Dr. Thürmer Gyula pártelnök elmondta, hogy megyénkben minden választókerületben indítanak jelöltet. Bemutatta a szolnoki 1-es választókerületi jelöltjüket, Bencsik Mihályt, majd ismertette választási programjukat, mellyel a baloldali érzületűeket kívánják maguk mellé állítani.

A pártelnök kiemelte, hogy igazságosabb tehermegosztást szeretnének, az embereknek elegük van abból, hogy mindig a szegények fizetnek. A minimálbér megadóztatása is igazságtalan. Az elmúlt időszakban milliós vagyonok születtek, számoljanak el vele, a kormány vezesse be a vagyonadót. A GDP tíz-tíz százalékát az egészségügyre és az oktatásra kell fordítani. Ellenzik az euró bevezetését; át kell gondolni, megérte-e csatlakozni az Európai Unióhoz, és ha a többség úgy véli, nem, akkor ki kell lépni. Ellenzik a NATO-tagságot is. A határon túli magyarság ügye pedig az adott ország ügye, mindenkinek ott kell boldogulnia, ahol él.
Bencsik Mihály jelölt megemlítette még a nyugdíjkorhatár visszaállítását, valamint, hogy alanyi jogon járjon mindenkinek a  nyugdíj, melynek legalacsonyabb összege a létminimum legyen.

– Adjunk esélyt a megye dolgozó embereinek, a szegényeknek és a rászorultaknak! – hangzott el a Munkáspárt nyilvános sajtótájékoztatóján Szolnokon, melyet szombat délelőtt tartottak a piac melletti területen, dacolva a viharos széllel. K. B. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!