Közélet

2013.12.28. 08:30

Többet tankoltunk, mint egy évvel ezelőtt

Március óta nem fogyott olyan kevés üzemanyag a megye töltőállomásain, mint novemberben – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal friss jövedéki adataiból.

G. SZ.

Fuel pumps

Fotó: Getty Images/iStockphoto

 Az üzemanyag-forgalmazók statisztikája szerint az idei év tizenegyedik hónapjában 3 millió 772 ezer liter benzint vásároltak a jászkunsági benzinkutakon – ez mintegy 300 ezer literrel kevesebb, mint amennyi októberben fogyott, ugyanakkor közel 70 ezer egységgel több, mint amennyit tavaly novemberben tankoltak megyénk autósai.

Az utóbbi időszak üzemanyagár-emelkedései a gázolaj tekintetében is megtették hatásukat: amíg ugyanis októberben 10 millió 943 ezer liter gázolajat adtak el megyénk forgalmazói, addig múlt hónapban már csak 8 millió 711 ezer egységnyi fogyott. Ez is 1 millió literrel több azonban, mint amennyit tavaly ugyanebben az időszakban adtak el.

A bioetanol (E85) forgalmára vonatkozóan is a novemberi, valamivel több mint 7 és fél ezer literes eredmény jócskán elmarad az októberi több mint 10 ezer literes adattól, az egy évvel ezelőtti 14 ezer literes fogyasztáshoz képest pedig kifejezetten gyengének számít megyénkben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!