Közélet

2014.10.17. 12:30

Csaltak a választásokon Jászkiséren?

Több beadvány is született Jászkiséren, amelyek vitatják a hétvégi választások tisztaságát, illetve megkérdőjelezik a megszületett eredmény érvényességét.

B. Cs.

Voting hand

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Információink szerint szavazatvásárlásokról, és egyéb jogsérelmekről beszélnek az emberek, amelyek véleményük szerint alapvetően befolyásolják a megszületett végeredményt. Az első helyet Hajdú László szerezte meg, a második helyen pedig Pintér Ferenc végzett.
A képviselő-testületbe választott, legtöbb szavazatot kapott jelölt, Borbás József elmondta, óriási a felháborodás a településen. Számos beadvány került a választási bizottság elé, illetve rendőrségi feljelentés is született a szerintük dokumentumokkal igazolható csalások ügyében.
– Igaz, rám szavaztak a legtöbben a képviselő-testület tagjai közül, de egy ilyen módon létrejövő testületben, egy ilyen körülmények között megválasztott polgármesterrel nem kívánok együtt dolgozni. Szeretnénk elérni, hogy megismételjék a választást Jászkiséren –  mondta Borbás József.


Hajdú László megválasztott polgármester lapunknak elmondta, hogy szerinte jogtiszta és törvényes volt a választás, ha valakinek erről más véleménye van, az élhet a jogorvoslat lehetőségével, amellyel – tudomása szerint – többen éltek is. Hajdú László rágalmazás miatt maga is feljelentést tett azokkal szemben, akik szavazatvásárlással, és csalással vádolták meg. Rámutatott: a képviselő-testületbe választottak többsége a második helyen végzett polgármester jelölt támogatói közül kerültek ki. Úgy vélte, meg kell alakítani a helyi testületet és meg kell kezdeni a munkát Jászkisér érdekében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön késő délután kiadott egy hivatalos tájékoztatást. Eszerint a jászkiséri választással kapcsolatban érkezett feljelentés a rendőrségre a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanújával. A megyei rendőr-főkapitányság az ügyben feljelentés kiegészítést rendelt el – tudtuk meg Szabó Zita rendőr alezredes sajtószóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!