Közélet

2014.11.17. 16:43

Nem kér jogorvoslatot Jászkisér volt polgármestere

Nem fordul bírósághoz Jászkisér volt polgármestere, elfogadja a területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését, amellyel helybenhagyta a november 9-ei megismételt polgármester- és képviselő-választáson született végeredményt. Erről Hajdú László hétfőn, a jogorvoslati lehetőség lejártának napján tájékoztatta az MTI-t.

MTI

A volt polgármester úgy fogalmazott: a kisvárosnak most az a kizárólagos érdeke, hogy a két választást kísérő indulatok lecsillapodjanak, nyugalom és béke legyen a településen.       
A tvb azért utasította el Hajdú Lászlónak a megismételt választás végeredményét megtámadó kifogását, mert csak vélelmezhető, de nem bizonyítható, hogy az egyik szavazókörben eltűnt négy szavazólap miatt a voksolás eredményét érdemben befolyásoló láncszavazás valósult volna meg.

A jászsági településen azért kellett ismét az urnák elé járulni a polgároknak, mert a Szegedi Ítélőtábla október 25-ei végzésében megsemmisítette a választás eredményét, és elrendelte a választás megismétlését. A bíróság a döntését akkor azzal indokolta, hogy szavazatvásárlások történhettek az október 12-ei voksoláson.  
A megismételt polgármester-választáson a független Pintér Ferenc kapta a legtöbb szavazatot, 1431-et, megelőzve az október 12-én győztes, ugyancsak független Hajdú Lászlót (1292).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!