Közélet

2015.03.28. 17:52

Texasi diákok jártak a kunoknál

A napokban Texas államból, McKinney-ből érkezett 12-18 éves diákokat láttak vendégül a kisújszállási Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium és az Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola tanárai, diákjai.

Szoljon.hu

A vendégek a Magyarországi Baptista Egyház szervezésében jutottak el Kisújszállásra, ahol családoknál szállásolták el őket. Ez is jó alkalom volt az angol nyelv gyakorlására és barátságok kialakítására.  
Ott jártunkkor a vendégek a Kossuth iskolában voltak, ahol a diákoknak meséltek arról, mit jelent számukra a hit, hogyan találkoztak Istennel. Az órák jó hangulatban teltek, a texasi és kisúji diákok beszélgettek, játszottak és Bögös Jenő iskolalelkész segítségével éneket tanultak.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] A texasi és kisúji kossuthos diákok egyházi éneket tanulnak Bögös Jenő iskolalelkész (a kép jobb szélén, gitárral a kezében) segítségével FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]

A Baptista Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett táncházban a néptánc alapjait tanulták, a baptista fenntartású óvodában pedig a kicsikkel is játszottak. A hat nap alatt megismerték a város történetét, megnézték a nevezetességeit és hagyományaiba is betekintettek. Tetszett nekik a szalmafonókkal és a foltvarrókkal közös kézműveskedés, de a fürdőben is voltak. Az illéssysekkel együtt főztek gulyáslevest, a sportdélutánon pedig kézilabdáztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!