Közélet

2015.05.29. 11:40

Buzgárt fogtak, gátat építettek

A község, mint a közelmúltban kilenc másik első katasztrófavédelmi osztályba sorolt település a szolnoki kirendeltség területén – letette voksát amellett, hogy a településük védelme érdekében, önvédelmi képességének megerősítésére, önkéntes helybeliekből mentőcsoportot alakít.

Szoljon.hu

Amint arról S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a mentőcsoport nemzeti minősítése a napokban történt meg. Az önkéntesek mellett a település műszaki egysége és a szolnoki hivatásos tűzoltók erre hivatott egysége is részt vettek a kárelhárításban.

A szervezeteket riasztási gyakorlattal élesítették be, majd elméleti képzésük után a gyakorlati helyszínhez rendelt önkéntesek ünnepélyes mozzanatként esküt tettek. Ezután az önkéntesek ideiglenes (nyúl-)gát kiépítését, buzgár elfogását, töltés bordás megtámasztását, szivattyúk telepítését mutatták be a szakembereknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!