Közélet

2015.05.11. 12:47

Egész hetes programmal ünneplik a Tisza-tavat

A Tisza-tó Napja hagyományos programsorozat idén csaknem egy hetesre bővül. Május 9-14. között számos szervezet együttműködésével rendezik meg a térséget népszerűsítő eseményeket.

Szoljon.hu

Az évről évre nagy érdeklődésre számot tartó VIP kerékpártúrával indul a program, a vállalkozó kedvűek a Poroszló-Újlőrincfalva-Sarud-Tiszanána-Kisköre-Abádszalók-Tiszaderzs-Tiszaszőlős-Tiszafüred útvonalon teljesítették az 57 kilométeres távot. A kétkerekű túrához idén is csatlakoznak a megyei közgyűlés tisztségviselői. Ugyanezen a napon zajlott a Tour de Tisza-tó kerékpáros verseny is, ahová előzetes nevezés alapján a bringások mellett görkorisokat és futókat is vártak a szervezők.


Május 11-én rendezik a Tisza-tavi Ki-mit-tud-ot, 13-án pedig a szintén hagyományos Tisza-tavi Kerekasztalt. Az évről évre sok érdeklődőt vonzó szakmai fórumon a természetvédelmi terhelhetőség, a víziközlekedés és a horgászat időszerű kérdéseit vitatják meg a térséggel foglalkozó szakemberek. A programok között szerepel mindezek mellett többek között HelloHal Show, Tisza-tavi horgásznap, BM futóverseny, lakossági futás és a szokásos vízszint avató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!