Közélet

2015.05.17. 10:59

Egy esztendőre szabad az út a tiszapüspöki szabadstrandnak

Egy év haladékot kapott Tiszapüspöki a szabadstrand melletti erdős területtel kapcsolatos problémák megoldására, az idei évre megkapta az engedélyt a település az erdő használatára – tájékoztatta lapunkat Bander József.

K. K.

A polgármester azt mondta, eszerint május 26-ig olyan állapotba   kell hozniuk a partot, hogy az engedélyező hatóságok hozzájáruljanak a működéshez. Többek között olyan megfelelő szociális létesítmények szükségesek, mint például a mosdók, a vécék, strandőrnek kell működnie és a víz minőségének is megfelelőnek kell lennie – magyarázta a polgármester hozzátéve: az önkormányzat a jövő héten lát neki a munkálatoknak, hogy az ellenőrzés  napjára minden rendben legyen.  

Mint azt korábban megírtuk: a tiszapüspöki szabadstrand veszélybe került egy idén életbe lépett  törvény miatt. A mederhasználattal nincs probléma, de a part melletti erdősáv olyan jogi kategóriába  esik, mely szerint az nem fordítható közcélokra. Megoldásként azt kérték a hatóságoktól, hogy  minősítsék át a strandszakaszt érintő erdőrészt rekreációs erdővé. Ebben az esetben ugyanis  szabadidős tevékenységek is végezhetőek lehetnek rajta.

A polgármester korábban azt mondta, az  önkormányzatnak nincs pénze arra, hogy az erdőrészt kivegyék a művelési ágból és fejlesztési   célterületté nevesítsék át, ezért csak a valóban szükséges körülbelül ezer négyzetméterre kérték az  átnevesítést. Ha ez megvalósul, akkor már joga lesz az önkormányzatnak a terület használatára.

Most ennek a problémának a megoldására kapott a település önkormányzata egy év haladékot. Ha megkapják a szükséges engedélyeket, a tiszapüspöki szabadstrandon júniusban beindulhat a nyári szezon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!