Közélet

2015.05.08. 16:05

Harmadik világbajnokságára készül a 17 éves lány

Győzelemmel zárult a szezon első versenye Sipos Csilla számára. A szolnoki tiszapartis diáklány a közelmúltban megrendezett országos felhúzó versenyen a női mezőny legfiatalabbjaként állt a dobogó legfelső fokára.

Mészáros Géza

– Sajnos nem sikerült a saját testsúlyom kétszeresét teljesíteni – ez volt a cél –, de nem csüggedek – mondta a verseny után a 17 esztendős lány. Nem is kell csüggednie és igazán büszke lehet a teljesítményére, hiszen 117,5 kilogrammal maga mögé „utasította” versenytársait, a mezőny legfiatalabbjaként. Számára tehát a tavaszi versenyszezon jól kezdődött, de pihenésre nem gondolhat. Májusban a szerencsi WPC Magyar Bajnokságon három versenyszámban – erőemelés, fekvenyomás és felhúzás – indul. Ez a megméretés, ahogy ő mondja: a szezon fénypontja, egyben az idei őszi szezon világbajnokságának kvalifikációja. A WPC (World Powerlifting Congress) által rendezett világbajnokság novemberben lesz a portugáliai Portóban. Csilla ott öt fennálló korosztályos világcsúcs megdöntésére készül.
– A legjobb teljesítményt akarom nyújtani, mert ez jelenti számomra az igazán nagy és küzdelmes kihívást – mondta elszántan. Edzője, Szabó Károly szerint reális esély van arra, hogy Csilla erőemelésben megszerezze a harmadik világbajnoki címét.


– Újdonság, hogy fekvenyomásban is platformra lép nemzetközi szinten. Én is aktív versenyző vagyok ebben a versenyszámban, így különösen álmom, hogy a tanítványom fekvenyomó világbajnok legyen. És az álmokban hinni kell – mondta a tréner, aki hozzátette: bizalom és csapatmunka ez, hiszen eddig is ezzel érték el a kiváló eredményeket.
Sipos Csilla két világszervezet – GPC 2013, WUAP 2014 – korosztályos világbajnoki címével büszkélkedhet, Európa-bajnok, világkupa-győztes, WPC nemzetközi bajnok, 12 világcsúcsot állított be, melyekből jelenleg hetet tart. Országos versenyeken 14 alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!