Közélet

2015.05.28. 11:19

Kínából látogatnak orvosok megyénkbe

Egészségügyi szakemberekből álló kínai delegáció érkezik Jász-Nagykun-Szolnok megyébe nemsokára.

SZ. ZS.

A megyei önkormányzattal az egészségügy terén is megfogalmazott együttműködés jegyében Shanxi tartománybeli orvosok látogatnak kórházainkba.

A kínai Shanxi tartománnyal még 2009-ben megkötött testvérmegállapodás azt is tartalmazza, hogy a két fél tovább mélyíti együttműködését az egészségügy, ezen belül is elsősorban az orvosképzés és tapasztalatcsere terén.Amint a 2013-ban aláírt barátsági-együttműködési memorandum aláírásakor megfogalmazódott, konkrét szakembercsere lehetősége is felmerült – elsősorban a kardiológia terén elismert szaktekintélyek utazhatnak Kínába, megismertetni a hazai eredményeket az ottani orvosokkal.

Shanxiból pedig hagyományos kínai orvoslást végző szakemberek jönnek a megyébe hasonló céllal.

Ennek jegyében érkezik a mostani szakemberekből álló csoport június első hetében. A delegációt egy neves kínai ortopédiai professzor vezeti, mellette a Shanxi Megyei Egészségügyi és Családtervezési Bizottság osztályvezetője, valamint a hagyományos kínai gyógyászat képviselői is tiszteletüket teszik a tapasztalatcserének köszönhetően.

Az egészségügyi szakemberek megismerkednek a megyeszékhely két intézményében, a Hetényi Géza Kórházban és a Szolnoki MÁV Kórházban folyó munkával, később pedig a tervek szerint látogatást tesznek a jászberényi és a karcagi kórházban is, sőt megtekintik a Martfű Termál Spa komplexum gyógyászati részlegét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!