Közélet

2015.05.29. 11:23

Megkezdődött a műszaki átadás folyamata

Végéhez közeledik a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése a településen.

Banka Cs.

Jászjákóhalmán a szakemberek az elmúlt héten láttak hozzá a csatornafektetési munka műszaki átadás - átvétel folyamatához. Mint azt Terjéki Tünde polgármester elmondta az eljárás várhatóan egy hónapon át tart majd.
A gerincvezetékeket a község egész területén kiépítették a helyreállítási munka ezekben a napokban is zajlik ott, ahol erre szükség van. Az előkészítéssel együtt hosszú évek óta zajló folyamat utolsó szakaszában a szakhatóságok véleményezését követően a kivitelező elvégzi a még előírt munkálatokat, majd megkezdődhetnek a falu teljes területén lakossági rákötések, illetve ezzel párhuzamosan a próbaüzem folyamata.

A Jászberénnyel közösen megvalósított fejlesztés – a városban a tisztítómű kapacitásának bővítését, illetve a már elöregedett nyomóvezeték cseréjét hajtották végre – összességében mintegy másfél milliárd forintba került. A két település társulást hozott létre a megvalósulás, és a megfelelő koordináció érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!