Közélet

2015.05.14. 14:02

Nem számítunk panaszkodó megyének

Sikeresnek ítélte dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa kétnapos ombudsmani megyelátogatásukat, melynek tapasztalatait egy sajtótájékoztatón összegezte a kormányhivatalban.

K. B.

Kids having fun on slide

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A biztos munkatársaival szerdán és csütörtökön több helyi intézményt felkeresett, köztük a szolnoki Liget Otthont, a Hetényi Géza Megyei Kórházat, iskolákat, valamint a megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet, és mindent rendben lévőnek, sőt az országos átlaghoz képest kiemelkedőnek találtak. A biztos kiemelte a kórházi rekonstrukció melletti hatékony munkavégzést biztosító logisztikai tevékenységet, dicsérte a Liget Otthonban tapasztalt elhivatottságot és gondoskodást.

Elmondta, a legkiszolgáltatottabbak közé tartoznak a fogvatartottak, a szolnoki intézetben azonban a lehető leghatékonyabban járnak el, az általános túlzsúfoltság ellen pedig helyi szinten nyilván nem tudnak tenni.
A látogatás alkalmából panaszládákat helyeztek ki és személyesen is fogadták a hozzájuk fordulókat. A két nap alatt összesen hét panasz érkezett, melyekről a kivizsgálás során dől el, van-e alapjuk. Dr. Székely László azt is megjegyezte, hogy nem számítunk „panaszkodó” megyének, a 2014-es adatok alapján a panaszok 2 százaléka érkezett tőlünk.

K. B. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!